Kitarakoutsi

Opetusfilosofia

Opetuksessani lähtökohtana on aina oppilaan toiveet ja tavoitteet, sillä yleensä kaikilla soittajilla tai sellaisiksi haluavilla on omanlaisia suuntautumisia ja mieltymyksiä. Oli se sitten akustisella sujuvaa säestystä, komppausta tai sorminäppäilyä, sähkökitaralla riffittelyä, sooloilua, improvisaatiota tai raskaampaa metal-riffittelyä, autan sinua pääsemään kohti tavoitteitasi ja löytämään itsestäsi sinunlaisesi soittajan. Jos et ole koskaan aiemmin koskenutkaan kitaraan etkä tiedä vielä mistä lähteä liikkelle tai mitä haluat oppia, näytän sinulle olennaisimmat perusasiat ja autan ja innostan sinua pääsemään liikkeelle.

Opetuksessani keskiössä on aina aito kiinnostus sinun kehittymiseesi kitaransoittajana. Muistan liian hyvin kuinka oman soittotaipaleeni alkuaikoina kamppailin turhautuneena erilaisten soittotekniikoiden kanssa, samalla kun halusin palavasti kehittyä mahdollisimman nopeasti. Jos minulla olisi ollut tiedossa oikeat harjoitteet ja fokus oikeisiin asioihin, oikean opettajan avustamana, olisin voinut saavuttaa haluamani taitotason nopeammin.

Kitaransoitossa kehittyminen vaatii ehdottomasti toistoja ja työtä sinulta, mutta avullani pääset sinun tavoitteisiin nopeammin ja mielekkäämmin, sillä keskityt aina oikeisiin asioihin harjoittelussasi. Sinun ei tarvitse tuhlata enää aikaa ja energiaa turhautuneena vääriin/tehottomiin asioihin tai harjoitteisiin, vaan olet joka kerta askeleen lähempänä haluamaasi taitotasoa. Kuvittele, miten paljon hauskempaa ja innostavampaa soiton harjoittelu voi tällöin olla, koska tiedät mitä asioita harjoitella, miten harjoitella ja miksi niitä harjoitellaan.


Juuso / Kitarakoutsi (s. 1991)

Olen soittanut kitaraa 12-vuotiaasta lähtien, eli nyt n. 19 vuotta. Matkan varrella olen kerryttänyt vankkaa kitarakokemusta pop-, rock-, metal- ja bluesmusiikista ja näille ominaisista soittotyyleistä. Käytännön soittokokemusta ja tietotaitoa olen kerryttänyt bänditoiminnassa, sooloartistina, trubaduurina sekä studiosessio-kitaristina. Olen sijoittanut ajallisesti lähemmäs 10 000 tuntia omaan soittooni, mutta siitä huolimatta kehitän omaa soittoani ja opetustani jatkuvasti.


Alla muutamia näytteitä

Jusephi - Walking In The Air (Acoustic Cover)

https://www.youtube.com/watch?v=UVIjVH16Lr0&ab_channel=Jusephi


Jusephi - Purje (2023, kitarat ja laulu)

https://www.youtube.com/watch?v=PYZxJhFg8cc&ab_channel=Jusephi-Topic


Jusephi - Elokuvaa (2020, kitarat ja laulu)

https://www.youtube.com/watch?v=e_YK1WD3Pic


Detonator - No Way Out (2010, Lead guitar)

https://www.youtube.com/watch?v=fw5CWsBZ2wY


Instagramissa lisää soittovideoita:

www.instagram.com/kitarakoutsi

www.instagram.com/jjusephi